Skip to content

Wire Bonding

Wire Bonding

Wire bonding is een techniek die gebruikt wordt om onderlinge verbindingen in elektronica te creëren. Het is een van de meest gebruikte ‘interconnect-technologie’ vanwege zijn flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Er zijn verschillende soorten manieren hoe je wire bonding kunt toepassen. Deze zullen we hieronder verder voor je toelichten. Heb je nu al vragen of wil je direct advies over welke mogelijkheden wij voor je kunnen bieden? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met je mee.

Diverse methodes Wire bonden

Er zijn zoals eerder aangegeven verschillende methodes die onder Wire Bonding vallen. Bij Infinity HTS streven wij altijd naar de juiste kwaliteit voor een hoogwaardig eindresultaat in jouw product. Hiervoor zijn er drie algemene methodes:

Wedge bonding

Wedge bonding houdt in dat een geklemde aluminiumdraad (meestal gebruikt men hiervoor aluminium) in contact wordt gebracht met het (aluminium) verbindingskussen. De draad wordt vervolgens naar beneden gehouden terwijl er gedurende een bepaalde tijd ultrasone energie op wordt toegepast.

 

Ball bonding

Een andere manier van wire bonden is ball bonding. De meest gebruikelijke manier om elektrische draadverbindingen te leggen. Afhankelijk van de toepassing wordt meestal gebruik gemaakt van gouddraad, maar kan tevens ook met koperdraad worden gebruikt. Ball bondig is de snelste methode voor wire bonding en wordt bereikt door middel van thermosonische binding. Dit houdt in dat het uiteinde van de draad wordt gesmolten om een gouden bal te vormen (Ball bonding).

 

Compliant bonding

Compliant bonding wordt gebruikt om gouden draden te verbinden met elektronische componenten zoals ‘chips’ van geïntegreerde schakelingen. Twee veelgebruikte methoden voor het vormen van dit type binding zijn; thermosonische binding en thermocompressiebinding.

Verschillende mogelijkheden voor wire bonden bij Infinity HTS

Naast het algemene assembleren worden er regelmatig vragen gesteld over andere oplossingen zoals wire bonding. Wij denken dan ook graag met je mee in passende oplossingen en mogelijkheden. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via: info@infinityhts.com0031 493 749 123 of via het contactformulier op onze website: https://infinityhts.com/contact/