Skip to content

Van handmatig naar selectief solderen…

Picture of Infinity <br>High Tech Solutions

Infinity
High Tech Solutions

Facebook
LinkedIn

Van handmatig naar selectief solderen…

in samenwerking met

 

 

Sinds de start op 1 april 2020 heeft Infinity High Tech Solutions een enorme groei gekend. Tijd voor een volgende stap richting automatisatie. Van handmatig naar selectief solderen was voor ons dus een logische keuze. Smans nv hielp ons in de zoektocht naar een machine die aan al onze behoefte zou voldoen. Dit bleek de Ersa Smartflow 2020 te zijn.

Met de aankoop van deze selectieve soldeermachine zal de soldeercapaciteit van zowel prototypes als mid-series worden verhoogd. Zo kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.

De Ersa Smartflow 2020: een compact selectief soldeersysteem

Met een voetafdruk van minder dan 2,5m² past de SMARTFLOW perfect in producties met cell manufacturing. De halfautomaat kan printplaten met afmetingen tot 508 x 508 mm verwerken en levert perfecte kwaliteit en nauwkeurigheid. De voorwarming garandeert een efficiënte en reproduceerbare doorverwarming, zelfs voor de meest complexe componenten.

Keuze van de juiste soldeertin en flux

De keuze voor het gebruik van soldeertin en flux hebben wij gemaakt in nauwe samenwerking met Smans NV en Cobar. We hebben ervoor gekozen om met verschillende combinaties en PCB’s testen te doen. De zilvervrije SN100C legering in combinatie met de 94-SEL selectief flux zorgen voor een zeer robuust soldeerproces en een uiterst betrouwbare soldeerverbinding.  SN100C wordt wereldwijd in selectief processen toegepast dankzij de uitstekende eigenschappen. De automotive gekwalificeerde flux 94-SEL staat garant voor een stabiel soldeerproces met zeer betrouwbare flux residuen. Mocht reiniging van de PCBA na het soldeerproces vereist zijn, dan laat 94-SEL zich makkelijk verwijderen.

Opleiding door Smans

Om de werking van de machine inclusief de nodige software goed te leren kennen, was een degelijke opleiding noodzakelijk. Hiervoor deden we ook beroep op Smans. Met hun technische knowhow en proces expertise leerden zij onze medewerkers niet alleen hoe de soldeermachine werkt, maar ook alles over het proces zelf. Dankzij deze proceskennis, voorkomen we machinestilstand en genereren we een hogere output.

Met deze investering garanderen wij kortere levertijden naar onze klanten toe zonder in te boeten op kwaliteit!